twitter-logo-2 facebook-art

 

Arkade-logo01

 

  • Onze openbare school is multicultureel. Arkade helpt ons met een afgewogen lesprogramma over de vijf wereldgodsdiensten.

  • Hoe kunnen wij onze christelijke identiteit als een kwaliteit laten weerklinken in onze school?

  • Het overlijden van een moeder had een enorme impact. Arkade hielp ons het rouwproces op school te begeleiden.

  • Leerkrachten hadden moeite met de betekenis van Pasen. Wij wilden als team teruggaan naar de essentie van dit religieuze feest.

  • Wij gaan fuseren met een ander schoolbestuur. Arkade begeleidt ons bij de invulling van onze nieuwe identiteit.

  • De ouders vroegen om een ouderavond over onze schoolidentiteit. Arkade verzorgde een inspirerend programma.

 mensen-WopereisMarc-b

Nieuwe stap voor Marc Wopereis 

Deze maand was het zover. Ik heb afscheid genomen van Arkade. Na zo’n achttien jaar zet ik een nieuwe stap in mijn leven en mijn loopbaan. Naast mantelzorg bieden en meer ruimte geven voor het werk van mijn vrouw, ga ik me nu volop richten op de Arkgemeenschap Haarlem, waar het gaat om wonen, werken en vieren samen met mensen met een verstandelijke beperking (www.arkhaarlem.nl). Een nieuw project, waar ik me heel goed in thuis voel.  

Achttien jaar waarin ik heel erg veel scholen en leerkrachten heb mogen ondersteunen en inspireren, vele directeuren en bestuurders heb mogen adviseren en geweldig mooie begeleidingsbijeenkomsten, studiedagen en tweedaagse bijeenkomsten heb mogen geven. Ik heb mij in mijn werk een bevoorrecht mens gevoeld. Ik mocht me professioneel bezig houden met (en me ontwikkelen op) de terreinen die mij dierbaar zijn en mocht werken met fijne collega's en directeuren en een bijzonder 'publiek'. Dankbaar ben ik en zeker ook trots op wat ik als onderwijsadviseur van Arkade heb kunnen doen. 

Marc Wopereis