twitter-logo-2 facebook-art

 

Arkade-logo01

 

  • Onze openbare school is multicultureel. Arkade helpt ons met een afgewogen lesprogramma over de vijf wereldgodsdiensten.

  • Hoe kunnen wij onze christelijke identiteit als een kwaliteit laten weerklinken in onze school?

  • Het overlijden van een moeder had een enorme impact. Arkade hielp ons het rouwproces op school te begeleiden.

  • Leerkrachten hadden moeite met de betekenis van Pasen. Wij wilden als team teruggaan naar de essentie van dit religieuze feest.

  • Wij gaan fuseren met een ander schoolbestuur. Arkade begeleidt ons bij de invulling van onze nieuwe identiteit.

  • De ouders vroegen om een ouderavond over onze schoolidentiteit. Arkade verzorgde een inspirerend programma.

 FRP0086jpg klein

 Inspiratie en bezinning

‘Leadership is not about being in charge. Leadership is taking care of those in your charge’ is een beroemde quote van Simon Sinek. 

Maar hoe doe je dat in een onderwijscontext waarin de werkdruk hoog is, de maatschappelijke en politieke ontwikkelingen de school continue binnendringen en de nadruk ligt op presteren in plaats van reflecteren? 

Wil je tijdelijk uit de hectiek van het onderwijs stappen en bewust aandacht geven aan jezelf als professional? Vind je het tijd om een bewuste adempauze te nemen en te reflecteren op jouw handelen? Ga dan mee met de tweedaagse Expeditie Geinspireerd Leraarschap onder leiding van Arkade! 

Wat doen we tijdens deze inspirerende tweedaagse? De expeditie is een verkenningstocht in een sfeervolle omgeving – een bezinningsoord in de natuur of een klooster. Je komt letterlijk en figuurlijk los van je werkplek. Dit biedt ruimte en aandacht voor reflectie: op jezelf, jouw handelen en jouw opdracht binnen het onderwijs. We gaan aan de slag met vragen zoals: Waar is het je om te doen in je leerkracht zijn? Door welke drijfveren laat je je leiden in de dagelijkse praktijk? Wat is je unieke kwaliteit als leerkracht en hoe kun jij die elke dag inzetten? Waarin wil je leerlingen graag bezielen? Met welke tegendruk heb je te maken en hoe kun je daarmee omgaan? 

Aan de hand van theorie en afwisselende werkvormen in een programma dat is afgestemd op de vragen van een groep gelijkgestemden, krijg jij als deelnemer zicht op hoe jij jouw bezieling, inzet en energie kan hernieuwen en vasthouden in jouw werk als onderwijsprofessional. 

 “Ik ga weer rijker naar huis. Het voelt als een cadeau.” 

“De input vanuit Arkade en de uitwisseling van ervaringen en informatie brengen mij verder!” 

“Waarde en waardenvol, waardoor weer nieuwe betekenisvolle richting en houvast.” 

Heel zinvol en inspirerend. Fijn om weer even back to basic te zijn en jezelf als onderwerp te hebben. 

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Evelijn Jebbink en/of Melissa Bakker.