twitter-logo-2 facebook-art

 

Arkade-logo01

 

  • Onze openbare school is multicultureel. Arkade helpt ons met een afgewogen lesprogramma over de vijf wereldgodsdiensten.

  • Hoe kunnen wij onze christelijke identiteit als een kwaliteit laten weerklinken in onze school?

  • Het overlijden van een moeder had een enorme impact. Arkade hielp ons het rouwproces op school te begeleiden.

  • Leerkrachten hadden moeite met de betekenis van Pasen. Wij wilden als team teruggaan naar de essentie van dit religieuze feest.

  • Wij gaan fuseren met een ander schoolbestuur. Arkade begeleidt ons bij de invulling van onze nieuwe identiteit.

  • De ouders vroegen om een ouderavond over onze schoolidentiteit. Arkade verzorgde een inspirerend programma.

 1001nights-post

Begrip en empathie bevorderen met cartoons over '1001 nacht'

Pilot-programma

Vanaf september 2017 gaat Arkade in samenwerking met tekenfilmproducent Big Bad Boo, het Centrum Humanistische Vorming en onderzoeksbureau Oberon, van start met een pilot project getiteld ‘1001 nacht’. Op basis van wereldwijd veel bekeken korte tekenfilms is door Big Bad Boo een lespakket ontwikkeld. Deze lessen hebben als doel het bevorderen van begrip en empathie tussen kinderen met verschillende achtergronden en het voorkomen van polarisatie in de klas. Op verzoek van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gaan we onderzoeken of deze cartoons en lessen ook in Nederland effectief zijn. Voor dit pilotprogramma zijn we op zoek naar twintig partnerscholen.

Gratis lesmateriaal

Als uw school meedoet, dan krijgt u gratis een prachtig lespakket met videomateriaal en werkboeken voor alle leerlingen van de deelnemende klassen. Hiermee werkt u direct aan leerdoelen op het gebied van burgerschap, levensbeschouwing en sociaal-emotionele vorming. Het biedt dus een mooie kans om te laten zien dat u met uw school op een eigentijdse manier werkt aan de persoonsvorming van uw leerlingen! Van uw school vragen we dat er 21 weken lang in 3 groepen iedere week 1 les gegeven wordt van 50 minuten. Leerkrachten voeren de lessen zelf uit, maar zullen vooraf een korte training krijgen over het lesprogramma.
Onze voorkeur gaat uit naar scholen waar parallelklassen zijn in groep 4, 5 en 6, zodat er een 'testgroep' en een 'controlegroep' gevormd kan worden. In de bijlage bij deze mail vindt u alle informatie over het project.

Nog een paar plaatsen beschikbaar!

Er kunnen nog een paar scholen deelnemen, dus wees er snel bij en meldt uw school aan! Heeft u direct interesse, of eerst nog een paar vragen? Neem dan gelijk contact op met projectleider Mark Bos via m.bos@arkade.nl