twitter-logo-2 facebook-art

 

Arkade-logo01

 

  • Onze openbare school is multicultureel. Arkade helpt ons met een afgewogen lesprogramma over de vijf wereldgodsdiensten.

  • Hoe kunnen wij onze christelijke identiteit als een kwaliteit laten weerklinken in onze school?

  • Het overlijden van een moeder had een enorme impact. Arkade hielp ons het rouwproces op school te begeleiden.

  • Leerkrachten hadden moeite met de betekenis van Pasen. Wij wilden als team teruggaan naar de essentie van dit religieuze feest.

  • Wij gaan fuseren met een ander schoolbestuur. Arkade begeleidt ons bij de invulling van onze nieuwe identiteit.

  • De ouders vroegen om een ouderavond over onze schoolidentiteit. Arkade verzorgde een inspirerend programma.

 IMG-20170623-WA0000

Alphons Laudy op bezoek bij de Lucaskerk

door Colm Dekker, pastor bij de Lucaskerk

Woensdag kregen wij bezoek van kinderen van de Alphons Laudyschool, Speciaal Basisonderwijs aan Meer en Vaart, met heel bijzondere kinderen. Zes kleintjes, vooral kinderen met het syndroom van Down, kwamen in hun eigen speciale bakfiets die door hun juf werd gereden. Andere groepen zaten vol vragen, en ze hadden ook wat te vertellen: ‘Ik kan heel goed lezen.’ ‘Ik zie drie kruisen.’ ‘Wat staat daar te roken?’ ‘Waarom staat daar een standbeeld?’ Het bezoek was op school voorbereid. Zo hadden ze met een pop (baby Max Verstappen) de doop laten zien. Nu zagen ze de echte doopvont.
Lange verhalen met veel uitleg zijn aan hen niet besteed, maar alles wat ze kunnen zien, ruiken, voelen en horen, en naar toe kunnen lopen is goed. 
Het luiden van de klokken en als slot samen met de juf een kaarsje mogen opsteken zijn echte hoogtepunten: ‘Ik heb aan mijn opa gedacht.’ ‘Mijn oma is ook overleden.’ ‘Mijn oma ook.’
Maar dé sterattractie was onze Jan op het orgel, een tovenaar die zelfs met zijn voeten klanken uit ‘die grote piano’ kan laten komen. Van elke klas kreeg hij applaus. Een meisje ging zonder te praten naast hem staan en begon ook te spelen en te genieten.
Wat goed dat er zoveel aandacht voor deze kinderen is! En wat goed dat zij aandacht besteden aan (verschillende) geloven. Groot respect ook voor de liefde en het engelengeduld van hun juffen en begeleidsters. Mijn dank ook aan Jan en Eddy. Volgende week de andere klassen.