twitter-logo-2 facebook-art

 

Arkade-logo01

 

  • Onze openbare school is multicultureel. Arkade helpt ons met een afgewogen lesprogramma over de vijf wereldgodsdiensten.

  • Hoe kunnen wij onze christelijke identiteit als een kwaliteit laten weerklinken in onze school?

  • Het overlijden van een moeder had een enorme impact. Arkade hielp ons het rouwproces op school te begeleiden.

  • Leerkrachten hadden moeite met de betekenis van Pasen. Wij wilden als team teruggaan naar de essentie van dit religieuze feest.

  • Wij gaan fuseren met een ander schoolbestuur. Arkade begeleidt ons bij de invulling van onze nieuwe identiteit.

  • De ouders vroegen om een ouderavond over onze schoolidentiteit. Arkade verzorgde een inspirerend programma.

 leskist

Reserveer nu uw leskisten voor 2017-2018!

De reserveringen voor onze leskisten levensbeschouwing (boeddhisme, christendom, hindoeïsme, humanisme, islam en jodendom) komen al volop binnen. Het is belangrijk om tijdig  te boeken om er zeker van te zijn dat in de gewenst periode de leskisten nog beschikbaar zijn.     

In de kisten vindt u voorwerpen, symbolen, boeken en informatie. Naast de vijf wereldgodsdiensten bieden we ook een leskist dialoog aan, waarin voorwerpen van alle vijf levensbeschouwingen te vinden zijn. Daarnaast hebben we een aantal nieuwe leskisten ontwikkeld die vanaf het komende schooljaar ook via de website te huren zijn. Zo kunt u nu een leskist licht huren, die gericht is op de lichtfeesten rond het einde van het jaar, zoals Divali en Kerst. Voorts hebben we een leskist Lentefeesten ontwikkeld, die ingezet kan worden rond feesten in het voorjaar, zoals bijvoorbeeld Wesak, Pesach en Pasen. Het afgelopen jaar brachten wij eveneens de leskist Humanisme uit. Ook deze kan voor het jaar 2017-2018 weer volop gehuurd worden. Met gebruik van alle zintuigen worden de kinderen gestimuleerd om met elkaar in gesprek te gaan en hun ervaringen te delen.

Of zoals De Wegwijzer, een basisschool die door Arkade wordt begeleidt, zei over de inzet van de leskisten: "De leskisten bieden de mogelijkheid voor kinderen om kennis te maken met andere culturen en geloven, waardoor kinderen meer begrip en respect voor elkaars gewoonten kunnen hebben

Voor meer informatie kunt u bellen met Anoor de Zeeuw of ga naar leskisten